Чи потрібно маленькій кав’ярні мати свій сайт та мобільний застосунок?

Розбудова великого бізнесу не завжди починається одразу. Досить часто з однієї невеликої майстерні з’являється цілий будинок моди, або невеликий магазин отримує популярність та перетворюється в цілу мережу, в межах країни або навіть по світу. Теж саме можна сказати й про кав’ярню, котра знаходиться у невеликому містечку та має певну кількість місцевих покупців. Якщо ви робите неперевершену та запашну каву, та бажаєте збільшити кількість покупців та продажів, тоді варто подумати про мобільний застосунок для власної кав’ярні.

Коли варто замовити мобільний застосунок для кав’ярні?

Якщо ви тільки створюєте власну місцеву кав’ярню, та бажаєте, мати якомога більшу кількість клієнтів, тоді варто одразу замовити мобільний застосунок. Це допоможе зацікавити покупців, ознайомити їх з вашою продукцією, ще перед тим, як вони до вас завітають.

Якщо ви вже маєте постійних покупців, але бажаєте розширити клієнтопотік, тоді за допомогою мобільного додатку ви зможете створювати додаткові продажі та знаходити нових клієнтів. Наприклад, якщо через застосунок покупці зможуть замовляти каву до себе в офіс або на будь-яку роботу, то таким чином ви отримаєте досить високий відсоток додаткових клієнтів, котрі можуть дізнатися про існування вашої кав’ярні саме через додаток.

Як вплине додаток на збільшення кількості клієнтів?

Якщо люди вперше потрапляють до того чи іншого міста, вони можуть не знати про те де саме і які знаходяться кафе та кав’ярні. Зацікавити гостей міста та познайомити зі своїми гарячими напоями можна саме через мобільний додаток. Замовлення кави через мобільний застосунок є досить зручним способом.

В режимі онлайн-покупці можуть ознайомитись з асортиментом, цінами та обрати потрібний напій. Якщо покупець знаходиться досить близько, то він може завітати до кав’ярні. Якщо ж ні, то завдяки застосунку вони зможуть зробити замовлення онлайн. Не маючи спеціального мобільного додатку, ви втрачаєте великий потік потенційних покупців. Це можуть бути люди, котрі перший раз в місті та бажають знайти місце де подають гарячі напої гарної якості. Або працівники установ, офісів та інших служб, бажають замовити каву до місця роботи.

Не маючи власного сайту або додатку ви втрачаєте можливість отримати нових покупців, котрі знаходяться в пошуках гарячої кави.

Яку користь отримують клієнти від завантаження додатка для кав’ярні?

Мобільний застосунок є сучасним інструментом, котрий дозволяє не тільки бути в курсі всіх акції та цікавих пропозицій, але й дає можливість бронювати столик у кав’ярні на потрібний час. Наприклад, якщо ввечері ви бажаєте зустрітися з друзями випити кави, то в будь-який час ви маєте можливість через мобільний додаток обирати потрібний столик на певну кількість людей, та забронювати його.

Також легко замовити каву в дорогу, ще коли ви збираєтесь в дома. Через мобільний застосунок можна вибрати потрібний напій та замовити його з встановленим часом. Наприклад, якщо ви будете проїжджати повз кав’ярню о 9 годині, тоді при замовленні кави онлайн варто встановити, що кава має бути готова о 9.00. Таким чином ви зможете зекономити час та не витрачати його на черги та очікування, доки бариста приготує напій. У потрібній годині ваша кава вже буде готова, вам потрібно буде її тільки забрати.

Чому саме мобільний застосунок для маленької кав’ярні є дієвим способом управління бізнесом?

Сьогодні дуже багато різних видів бізнесу перейшли саме в онлайн режим. Це пов’язано з тим, що більшість людей шукають потрібні товари та послуги саме через інтернет. Тому наявність додатка дозволяє зарекомендувати себе, як перевірену компанію, котра не лише продає напої для отримання прибутку, але й піклується про зручний сервіс для клієнтів. Оформлення додатка може бути в одному стилі, що і кафе, або ж однакове з сайтом. Таким чином покупці зможуть виділяти вас серед конкурентів та впізнавати за фірмовим стилем.

Зручний мобільний додаток для управління кав’ярнею допомагає систематизувати роботу працівників. Наприклад, менеджери, котрі приймають замовлення онлайн працюють з власних акаунтів та відповідають за сплату замовлень, котрі були зробленні онлайн. Баристи, котрі продають каву та смаколики безпосередньо у кав’ярні, мають відповідати лише за обслуговування покупців, котрі приходять до закладу. Таким чином не буде плутанини з приводу оплати, а обслуговування буде більш якісним.

Також через мобільний застосунок досить легко повідомляти про наявність певних акцій, котрі можуть зацікавити більшу кількість покупців. Через застосунок досить легко провести аналіз, котрий буде заснований на реальних цифрах, та дізнатися яких клієнтів більше, тих що замовляють онлайн або тих, хто приходить до кав’ярні. Також можна провести моніторинг та точно знати, які саме напої та смаколики мають більший попит. Така інформація дозволяє контролювати реальний попит на певний проміжок часу.

Сайт чи мобільний застосунок: який інструмент краще?

Обираючи між сайтом та мобільним застосунком досить важко іноді визначитись, що саме буде доречним. Бо додаток для управління кав’ярнею є досить практичним інструментом, котрий дозволяє комунікувати з аудиторією, та знати про їх потреби. Постійним клієнтам можна робити спеціальні пропозиції, спираючись на історію їх замовлень. Для того, щоб обрати потрібну каву, покупцеві не потрібно заходити в інтернет, знаходити сайт, та шукати потрібний напій, достатньо лише зайти у застосунок, де зберігається історія замовлень та назви улюблених напоїв.

Наявність сайту є більш доречним у тих випадках, коли ви бажаєте залучити до співпраці партнерів, або познайомити покупців з створенням власної продукції. Власна історія бренду, хто саме є вашими співробітниками, які кав’ярня має успіхи, всю цю інформацію можна розмістити саме на сайті.

Базовий функціонал мобільного застосунку для маленької кав’ярні

Для полегшення керування кав’ярнею існує базовий функціонал, котрий входить до адміністративної моделі.

Управління ролями

Для того, щоб кожен працівник мав доступ до певної інформації, існує управління ролями. Наприклад, дані про фінанси кав’ярні доступні тільки керівництву та бухгалтеру, історія сплати від онлайн покупців менеджерам, котрі приймають замовлення. При бажанні керівництво має можливість зайти в акаунт до того чи іншого працівника та перевірити якість роботи.

Обробка і відстеження замовлень

Така функція дозволяє приймати замовлення контролювати на якій стадії знаходиться виконання замовлення, та скільки це займає часу.

Моніторинг активності клієнтів

Ця опція дає можливість краще зрозуміти у який час збільшується кількість покупців, які саме напої вони обирають, як часто звертаються до кав’ярні постійні покупці. Який відсоток нових клієнтів став постійними.

Додавання позицій в меню

Якщо асортимент розширюється або навпаки деякі напої ви більше не робите, то завдяки цій опції можна швидко прибрати або додати товарну позицію.

Кабінет клієнта

Для того, щоб клієнтам було досить зручно робити замовлення, бронювати столики, замовляти доставлення та контролювати сплату, в кабінеті клієнта є такі розділи:

  • меню, ціни та новинки;
  • доставлення;
  • способи сплати;
  • акції та знижки;
  • бронювання замовлення;
  • історія платежів та відвідин;
  • зворотний зв’язок.

Висновок

Якщо тільки створюєте власну кав’ярню або вже маєте такий невеликий бізнес, тоді для залучення різноманітних покупців варто подумати про зручність та сучасність обслуговування. Мобільний додаток допоможе вам повністю контролювати роботу кав’ярні навіть знаходячись в іншій країні. Ви завжди будете мати доступ до потрібної інформації. Мобільний застосунок є демонстрацією піклування про зручне обслуговування для кожного клієнта.

Баранник Анастасія Станіславівна (29 років)
Україна (м.Харків)
Соціолог
copyrigt2020@gmail.com