Мобільний додаток для СТО: зручний помічник для власників автомобільного бізнесу

Кожен автовласник може зіткнутися з проблемою несправності автомобіля. Це може виникнути через несвоєчасне проходження технічного огляду, необережне керування транспортним засобом, ДТП та з інших причин. Швидко полагодити авто можна у СТО.

Станція технічного обслуговування (СТО) ― це організація, котра надає комплекс послуг з діагностування та ремонту автомобіля. Знайти найближче СТО можна через інтернет, але є й інший спосіб.

Чи потрібен СТО мобільний додаток?

Сьогодні існує велика кількість СТО, котрі пропонують автовласникам свої послуги. Якщо ви бажаєте збільшити кількість клієнтів, тоді варто звернути увагу на мобільний додаток для СТО. Завдяки цьому ви можете зарекомендувати себе, як перевірну організацію, котра піклується про своїх клієнтів, та надає своєчасні послуги.

Велика кількість постійних клієнтів відображає якість роботи. Покращити сервіс обслуговування можна за допомогою мобільного додатку. Сервіс допоможе нагадувати клієнтам про обов’язковий технічний огляд. Це знизить ризик виникнення несправності авто, та необхідність звертатися до конкурентів.

Також мобільний сервіс сприяє залученню нових клієнтів, які перший раз зіткнулися з несправністю автівки, необхідністю заміни комплектуючих та шукають автосервіс для швидкого ремонтування.

Чи потрібен автомобільний додаток для автовласника?

Досить часто автовласники знають про те, що виникла проблема або певна технічна несправність, котру потрібно відремонтувати. Але часу на відвідування СТО зовсім немає. Також виникає питання ціни та кількості часу, котрі потрібні для відремонтування автомобіля.

Наявність мобільного додатку може допомогти зорієнтуватися у ціні певних послуг автосервісу. Наприклад, дізнатися скільки коштує заміна масла, або діагностика автомобіля. Якщо є певні зовнішні подряпини та сколи на кузові, то можна скористатися функцією завантаження відео або фото автівки. Далі завантажити це до мобільного додатку та надіслати майстру, котрий запропонує вам декілька варіантів вирішення цієї проблеми.

Програма для СТО допомагає швидко дізнатися вартість стандартних послуг. Клієнти можуть записуватись на приймання на потрібний час. Через онлайн сервіс це буде дуже зручно зробити. При необхідності автовласники можуть заздалегідь замовляти потрібні комплектуючі.

Великою перевагою є те, що у мобільному сервісі залишається вся історія відвідувань СТО. Тому завжди можна подивитись коли останній раз було зафіксовано несправність, або через який час варто з’явитися на технічний догляд.

Використання застосунку для обліку на СТО допомагає власникам бізнесу вести облік клієнтів. Можна пришвидшити запис автовласників до сервісу, запропонувати замовити або забронювати потрібний товар. При зверненні клієнта з приводу заміни комплектуючих або ремонту, можна подивитись історію звернень та визначити, як давно автомобіль проходив діагностику.

Які основні функції можуть бути у мобільному додатку?

Мобільний додаток, котрий створюється з метою виконання певних бізнес-задач на СТО, повинен мати головне меню, в якому будуть вказані розділи які відвідувач може використати. А також ряд таких функціональних можливостей.

Реєстрація

Для того, щоб пройти реєстрацію користувачеві необхідно буде вказати номер телефону. На нього прийде SMS для підтвердження реєстрації. Введення таких доповнюючих даних, як: ім’я, електронна пошта, місто, не є обов’язковими. Їх клієнт може вказувати за бажанням.

Авторизація

Для авторизації користувач повинен ввести SMS, котре прийде на вказаний номер телефона.

Профіль

Заповнюючи власний профіль клієнт за бажанням може встановлювати аватарку, та надавати таку інформацію, як номер телефона, дату народження та інше. Наявність таких даних допоможе власнику автосервісу робити розсилку на день народження клієнтів, де будуть зазначені привабливі акційні пропозиції на обслуговування або придбання товару для авто.

Автомобілі

Якщо у клієнта є декілька автомобілів, то для кожної моделі повинна бути власна історія, де зазначені всі несправності, дата та причина звернення до автомайстерні.

Каталог послуг

Зручний каталог дозволяє автовласникам швидко знайти потрібні послуги. Наприклад, якщо потрібно провести ремонт автівки, то вся необхідна інформація буде зазначена в однойменному розділі. Така зручність швидко координує клієнтів по сервісу, що допомагає знайти потрібну інформацію за короткий проміжок часу. Також якщо автовласник бажав замовити послугу діагностики автомобіля, але побачив у розділі послугу тюнінгу, то таким чином СТО може отримати подвійне замовлення. Бо клієнт буде зацікавлений в діагностиці і тюнінгу.

Записатися на приймання

Така функція дозволить кожному власникові автотранспорту як особисто оформити заявку на ремонт автомобіля, так і автоматично отримувати рекомендації СТО по ремонту, обслуговуванню і заміні комплектуючих в автомобілі.

Оплата

Оплата послуг може відбуватися онлайн через інтернет-банкінг.

Історія замовлень

Зафіксована історія замовлень допомагає фахівцям, краще зрозуміти причину несправності, та своєчасно нагадувати автовласникам про необхідність проведення діагностики. Також історія показує оплату послуг: за сумою, датою та часом.

Корпоративний сайт для СТО

Альтернативою для мобільного додатку буде корпоративний сайт для СТО. Наявність такого ресурсу дозволяє більше познайомити клієнтів зі своїм брендом. На сайті можна розповісти про головну ціль створення компанії, її переваги та досягнення.

Сформувати позитивний імідж допоможе наявність сертифікатів та ліцензій, відгуків від клієнтів. Також можна вказати постійних партнерів з якими ви співпрацюєте.

Чим більше вказано на корпоративному сайті інформації для спілкування, тим простіше налагодити комунікацію з клієнтами та партнерами, котрі зацікавленні у співпраці. Тому на сайті варто зазначати декілька варіантів для зв’язку:

  • номер телефона та електронну пошта;
  • соціальні мережі;
  • форму зворотного зв’язку;
  • онлайн-чат для спілкування.

Якщо на корпоративному сайті будуть опубліковані звіти з проведення різних заходів, новини компанії, тематичний блог, то така інформація допоможе сформувати позитивне враження про колектив з яким цікаво співпрацювати.

Цікавий та оригінальний дизайн розробляється з урахуванням побажань клієнта. Всі функції, котрі доступні на сервісі можуть також бути й на сайті. Автовласникам не потрібно буде встановлювати додаток на телефоні, достатньо просто зайти на сайт. Для того, щоб отримувати повідомлення, потрібно при реєстрації вказати свій номер телефона.

Компанія Quazom допоможе вам у створення мобільного застосунку або корпоративного сайту швидко та без затримок. Цікаві ідеї та сучасні технології дозволяють створювати ефективні сервіси для вирішення бізнес-задач.

Висновок

Якщо ви бажаєте, щоб про вас дізналася більша кількість автовласників, варто піклуватися про власний імідж. Наявність мобільного застосунку дозволить зарекомендувати себе, як організацію, котра вдосконалює свій бізнес та робить автосервіс зручнішим.