Як зробити салон краси більш привабливим за допомогою сайту або мобільного застосунку?

Сьогодні на ринку бьюті-індустрії існує досить велика кількість різноманітних салонів краси. Кожен із них намагається залучити, як можна більшу кількість клієнтів, тому різноманіття послуг досить широке. Однак, складати добру конкуренцію без наявності сайту або мобільного застосунку, досить складно. Більшість людей сьогодні шукають інформацію та потрібні послуги саме через інтернет.

Саме на сайті можна ознайомитися з усіма послугами та цінами на них, віртуально прогулятися по салону та побачити, як все влаштовано всередині. Спираючись на таку інформацію клієнти можуть досить швидко визначити для себе, чи варто звертатися зо послугами до певного салону. Саме тому наявність сайту є візитною карткою будь-якого салону краси.

Також для більш зручного запису на процедури та ознайомлення з цінами на послуги варто використовувати мобільний застосунок для салону краси.

Особливості автоматизації внутрішніх процесів салону краси

Для того, щоб не загубити потрібну інформацію про кожного клієнта, менеджери або адміністратори салону безумовно повинні вести картки. Таким чином при повторному зверненні до косметолога або іншого фахівця, буде легше знайти історію звернень та потрібну інформацію. Бумажні картки вже є пережитком минулого, гарною альтернативою є наявність спеціального застосунку для запису до салону краси.

До головних переваг мобільного додатку можна віднести:

  • запис клієнтів на приймання з різних філіалів;
  • клієнт буде отримувати нагадування про візит;
  • наявність інформації про місцеположення салону та графік роботи;
  • клієнт може самостійно перенести запис на інший час;
  • можливість ознайомитись з роботами майстрів та самостійно обрати фахівця;
  • клієнти можуть бути в курсі проведення акції та процедур;
  • можливість збору актуальної інформації про цільову аудиторію;
  • салон краси може запропонувати своїм клієнтам певну продукцію за доглядом.

Наявність мобільного застосунку допомагає не тільки більш комфортно керувати салоном, але й залучати клієнтів до акцій, вигідних пропозицій та продавати косметичні товари, котрі будуть потрібні клієнту, спираючись на його історію звернень.

Як покращити обслуговування клієнтів?

Власникам салонів краси дуже відомі такі випадки, коли клієнти записуються на приймання, але забувають про візит. Така ситуація може виникнути, через певні обставини або клієнт просто забув про те, що має запис на певні послуги. Все це призводить до того, що салон втрачає клієнтів. Наявність мобільного додатку для салону краси допоможе уникнути таких ситуацій.

Можливість запису онлайн дозволяє навіть дуже зайнятим клієнтам записатися на процедуру без трати часу. Такий формат підійде людям, котрі не мають можливості розмовляти з адміністратором телефоном. Зайшовши до застосунку клієнт може ознайомитись з часом коли вільний той чи інший майстер, та записатись на потрібну годину. Наявність вартості послуг допоможе клієнтам зорієнтуватися по цінам, або дізнатися про певні акції.

Якщо клієнт не має змоги приїхати у зазначений час, то він може просто повідомити про це через застосунок. Його прийом буде скасовано або перенесено на інший час. Таким чином не втрачається зв’язок з клієнтом.

Також, досить часто клієнти бажають відразу знати вартість послуг. Через застосунок кожен може ознайомитись з цінами та дізнатися загальну вартість послуг.

Що краще сайт чи мобільний застосунок?

Для того, щоб зрозуміти, що краще обрати сайт чи застосунок, потрібно визначитись, що саме ви бажаєте отримати. Наприклад, для того, щоб ознайомити зі своїми послугами якомога більшу кількість людей, краще обирати сайт. Наявність корпоративного сайту допоможе ознайомити клієнтів з історією створення вашого бренду, головною продукцією та послугами. На сайті можна розмістити приклади робіт майстрів, сертифікати та дипломи зі спеціалізацією. Для більш тісної комунікації з постійними та новими клієнтами, варто звернути увагу на мобільний застосунок.

Застосунок для управління салоном краси допомагає відстежувати кількість відвідувань клієнтів, причини звернень та контролювати оплату. Адміністратори дуже легко можуть записати клієнтів на приймання, при цьому доступ до картки буде у всіх філіях. Крім того, завжди можна побачити за розкладом, хто з майстрів і у який час може прийняти клієнтів. Це дозволяє уникнути накладок за часом.

За допомогою застосунку власникам салонів досить легко вести облік клієнтів та робити статистику, котра допоможе краще зрозуміти, скільки всього клієнтів відвідує салон в певний проміжок часу.

Необхідні модулі для автоматизації салону краси

Для того, щоб керування салоном відбувалось максимально зручно та безпечно існує спеціальна адмін панель, котра складається з декількох блоків.

Управління ролями. Для того, щоб кожен фахівець, котрий займає певну посаду мав доступ до потрібної інформації, існує управління ролями. Наприклад, бухгалтер буде мати доступ до всіх платежів від партнерів та клієнтів. Оператори кол-центру мають доступ до карток де є інформація про кількість відвідувань, час, та вид процедур, котрі замовляє клієнт.

Управління користувачами. Для того, щоб можна було контролювати роботу фахівців та розуміти, хто саме виконував ту чи іншу роботу існує управління користувачами. Кожен адміністратор, оператор, працюють зі своєї облікової сторінки, та входять у систему під своїм ім’ям. Це дозволяє контролювати виконання поставлених задач та якість їх виповнення певним співробітником.

Управління каталогом послуг. Управління каталогу послуг дозволяє змінювати асортимент на більш актуальні товарні позиції. Також легко можна міняти ціни та фотоконтент.

Управління картками клієнтів. Управління картками допомагає структурувати картки за місцем проживання або філіями. Також можна сортувати картки за лікарями, косметологами, котрі ведуть та постійно роблять процедури певним клієнтам. Для нових клієнтів легко заводити нові картки.

Кабінет клієнтів. Кабінет клієнтів складається з декількох розділів, котрі допомагають швидко знайти потрібну інформацію.

Каталог послуг. В цьому розділі клієнти мають можливість ознайомитися з усім спектром послуг, котрі надає салон. Наявність вказаної вартості допомагає клієнту одразу знати ціни та суму на яку потрібно розраховувати.

Запис на прийом. Клієнт може самостійно обрати потрібний час та записатися на процедуру або до певного майстра. Якщо через певні обставини людина не може приїхати, тоді завдяки мобільному додатку самостійно може змінити час запису.

Історія відвідувань. Наявність історії відвідувань допомагає дивитись клієнту, коли саме він востаннє був на процедурах, та коли потрібно з’явитися знов.

Оплата. Онлайн оплата косметологічних послуг є досить зручную, через те, що оплатити косметологічні процедури можна через будь-який інтернет-банкінг.

Історія сплат. Історія сплат дозволяє дивитись коли саме відбувались транзакції, коли та у який час. Така інформація дозволяє уникнути спорів з приводу оплати, так як усі транзакції можна подивитися у мобільному застосунку.

Перегляд своєї картки. Переглядання власної картки допомагає самостійно дивитися інформацію з приводу коли були виконані процедури та які саме.

Компанія Quazom розробить мобільний додаток або сайт для салону краси за індивідуальним замовленням.

Висновок

Наявність мобільного застосунку або сайту допомагає ознайомити зі своїми послугами більше клієнтів. Це дозволить розширити цільову аудиторію, збільшити кількість продажів послуг та товарів. Косметичний салон, котрий має власний сайт або застосунок, викликає більшу довіру у клієнтів та є конкурентоздатним.