Дизайн сайта: каких аспектов в процессе ‘рисования’ сайта придерживается веб-дизайнер

Ви знали, що процес створення дизайну сайту це один з найбільш кропітких процесів. Так як, дизайн сайту – це обличчя вашої компанії, від того, наскільки якісним буде дизайн, ваш сайт або приверне відвідувачів і справляє позитивне перше враження, або викличе бажання згорнути сторінку. Саме тому, дизайн завжди відігравав і відіграватиме одну з провідних ролей. Коли користувач заходить на сайт, перше, що він бачить – картинку – тобто дизайн. І від того, чи сподобається побачене користувачеві, залежить скільки часу він проведе у нас на сайті і чи зробить, наприклад, покупку.

Саме дизайн допомагає викликати довіру у користувачів і розташовувати до ресурсу. Нам всім подобається мати чудовий вигляд, носити гарний одяг, і їздити на хорошій машині. Саме тому, в гармонійному людині повинно бути гармонійно все, і сайт в тому числі. Нижче ми постаралися описати основні пункти, які відіграють важливу роль при створенні дизайну для сайту.

Отже, розглянемо основні аспекти створення успішного сайту.

1. Дослідження ЦА (цільової аудиторії).

Дослідження ЦА необхідно виробляти відбувається ще на етапі UI/UX-проектування. Тому, в ідеалі повинно бути так, як тільки дизайнер дізнався тематику майбутнього сайту, він може скласти “портрет”, тих людей, які будуть ним користуватися. З огляду на те, що користувачі можуть бути різної статі, віку і з різними інтересами наш майбутній сайт повинен бути інтуїтивно зрозумілим і зручним для всіх.

2. Єдиний стиль.

Пам’ятайте, що дизайн сайту повинен бути цілісним, це означає, що всі блоки, кнопки, і інші елементи дизайну повинні бути частиною єдиного цілого. Не можна виділяти один елемент більше іншого, все повинно бути поєднуваним і в міру.

3. Фірмовий колір.

Кольорові рішення також роблять сильний вплив на відвідувачів, грамотно підібрані кольори підвищують привабливість сайту в очах відвідувачів. Дослідження показують, що кожен колір має своє значення і здатний викликати певні асоціації у пользователей.Інтересно, що існують групи кольорів, які часто, однаково впливають на користувачів:

Білий – легкість, доброта, невинність;
Чорний – таємниця, влада, впевненість;
Червоний – сила, сміливість, небезпека;
Помаранчевий – енергія, унікальність, грайливість;
Фіолетовий – фантазія, амбіції, ностальгія;
Зелений – молодість, умиротворення, надія;
Синій – гармонія, вірність, мир;
Жовтий – оптимізм, енергія, радість.
До речі, а про що говорять ваші фірмові кольори?

4. Шрифты.

Наступне на що звертають увагу користувачі, після соковитою картинки, це на текст. Якщо на сайті не буде зрозумілого тексту, то відвідувач просто згорне сторінку.

Як використовувати шрифти:

  • підбирайте звичайні шрифти, які звичні людям;
  • використовуйте 1 або 2 шрифту, чи не більше;
  • геть дрібний шрифт (до 12 пікселів);
  • колір тексту повинен контрастувати з тлом.

Підсумок

Як ви дізналися з цієї статті, створення дизайну це завжди дуже копітка і відповідальна задача. Парадокс полягає в тому, що навіть якщо застосовувати всю вищевикладену інформацію, не завжди можна потрапити в ціль. Тому як, все люди різні, і на смак і колір – фломастери різні.

У нашій статті ми торкнулися основні аспекти створення якісного дизайну для сайту, але є і ряд інших, які заслуговують на окрему увагу. Вам потрібна допомога у створенні дизайну для вашого сайту? Ми – ті, хто вам допоможе! Сміливо звертайтеся, наші фахівці відповідально підійдуть до кожного етапу і врахують всі ваші побажання.